318
TEMMUZ-AĞUSTOS 2004
 
MİMARLIK'tan

UIA 2005 İSTANBUL’A DOĞRU

MİMARLIK DÜNYASINDAN



KÜNYE
ULUSLARARASI FİKİR BULUŞMASI

Ulusal Etapta Ödül Alan Projeler

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

T. DİDEM AKYOL ALTUN, İNCİ UZUN

Proje konusu kent: İZMİR

Kadifekale eteklerinde yaşam, fiziksel olarak sağlıksız koşullarda sürdürülmekte, kentin tam ortasında olunmasına karşın, kent yaşamı ile kopukluklar yaşanmaktadır. Aynı şekilde İzmir bütünü için de tarihi değer taşıyan ve İzmir'e en hakim noktada bulunan bu alan, kent halkı tarafından da yeterince yaşanamamaktadır. (...) Kentin tarihsel geçmişini ön plana çıkartmak ve turistik hizmete de yönelik olarak planlamak adına Kadifekale semtinin bir bölgesinde tasarlanan bu proje, kent ve semtin entegrasyonu için bir buluşma noktası yaratmayı hedefler. Alışveriş, kültürel ve sanatsal aktivite mekânları, dinlenme alanları, atölyeler gibi farklı fonksiyonları bünyesinde toplayan yapı, Kadifekale’nin topografik yapısıyla uyum sağlayan dağın üzerine serilmiş bir ağa benzetilebilir. Çarpık bir yapılaşmanın içine kontrast olarak yerleştirilen amorf strüktürün kolları sokaklara sızmakta ve halkı rampalarla yapının içine taşımaktadır.

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

HÜLYA TURGUT, ÇİĞDEM DEMİREL EREN, ERVİN GARİP, BANU BAŞESKİCİ

Proje konusu kent: AMASYA

Tasarım süresince irdelenen ve projemize veri oluşturan genel kavramlar şu şekilde belirlenmiştir: Kültür-mekân ilişkileri; koruma ve yeniden canlandırma; geleneksel çevrelerde uyum, süreklilik ve değişim; konut alanlarında kimlik değişimi konuları olarak bölgesel eğilimler ve evrensel değişim; sürdürülebilir gelişme ve kültürel süreklilik karşıtlığında: Değişim, gelişim, gereksinim / gereklilik, yerelsellik, evrensellik, kimlik. Bu bağlamda proje konsepti oluşturulurken Amasya kentinde, İris (Yeşilırmak) nehrinin, nehir kenarında önerilen kesintisiz yaya aksının ve kentsel lineerliğin bağladığı iyileştirme odakları seçilmiştir. Bu seçimlerin yapılması için sürdürülebilirlikte katalizör görevi yapabilecek bağlaçları (köprüler) ve noktaları (kent hafızasında yeri olan yapılar) kapsayan “akupunktur noktaları” saptanmıştır. Seçilen her odak, kentin gelişmesi için kente farklı aktiviteler sunacaktır.

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

MERCAN DÖNMEZ, ÇAĞRI EKMEKÇİ, ONUR ARAT, CEREN AYDAL YÜCEL

Proje konusu kent: İSTANBUL

Operasyonel açıdan önerilen kurgunun amacı, birey-kent çelişkisini ve ayrıklığını gidermek veya en azından azaltmaktır. Kent detaylarını arayış, kentin farklı yerlerinde ve zamanlarında yaşananlardan haberdar oluş ve kenti algılamayı olumlu yönde değiştiren sistemler gibi oyun unsurları, bireyle kent arasında gündelik monotonluğa sıkışmış ve törpülenmiş ilişkiyi hayata döndürmek gibi bir işleve sahiptir. Bir bireyin kente karşı tavrı ve duruşundaki küçücük bir değişiklik, kelebeğin kanat çırpışını simgeliyor. “Tek bir insanın bile kente karşı duruşunu değiştirmek, pek çok şeyi değiştirebilir” benzeri kaos-teoretik yaklaşım sergiliyoruz. Tasarlamak istediğimiz, insanları motive edecek ve tek tek bireylerin algılarını değiştirecek bir oyun yapısı. Bu değişim kent detayları, kenti farklı gözle görme ve kente sahip çıkma unsurları üzerine odaklanıyor.

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

SEVGİ ÖZKAN, İPEK ÖZTÜRK, GÜLŞAH DER

Proje konusu kent: ANKARA

İnsanın kent yaşantısına etkin olarak katıldığı sürdürülebilir bir kent mimarisi... İnsan hızı, hareketi ve aktivitesine göre şekillenip, binalara eklemlenen düzlemler... Kenti zaman ve mekân boyutunda farklılaşan düzlemlere ayırmak, trafiği yer düzleminin altına almak... İnsan için varolan kentte özen olan insanı özgür kılmak... İç ve dışın birbirine karıştığı komşulukta varolan omurga... Yeraltı, yerüstü ve yer düzlemini düşeyde birbirine bağlayan omurganın eklem elemanları... Tunalı’yı yaşamsal düzlemlerine ayırıp, yeniden tasarımlamak... Daha fazla yayalaşan kentte yürüyen yollar ve rampalarla çağın hızına ayak uyduran yer düzlemi...

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

NESLİHAN TÜRKÜN DOSTOĞLU, SUZAN HABİB, E. ERTUĞRUL YURDAKUL

Proje konusu kent: BURSA

Yöresel renk düzeninin korunmasına yardımcı olmak için, kent için yöresel bir palet oluşturmak gerekmektedir. Bu amaçla, Bursa’da 25 yöresel konut seçilmiş ve farklı renk sistemlerine sahip cephe elemanlarından boya ve malzeme örnekleri alınarak kaydedilmiştir. Akupunkturlar:

1. Bu palet, Bursa’da belediye, resmi kurumlar, mimarlar ve kentlilerle işbirliği içinde yapılacak renk restorasyon/yenileme projelerinde kullanılabilir.

2. Türkiye’nin diğer şehirleri için palet oluşturulmasında temel alınabilir.

3. Türkiye’deki boya üreticileri, hem eski yerleşim bölgelerinde hem de yeni konut alanlarında kullanılmak üzere, Bursa’nın yöresel renklerinin yeni versiyonlarını üretmeye başlayabilirler.

4. Boya üreticileri daha da ileri bir adım atarak Türkiye’nin diğer karakteristik özelliklere sahip kentleri için yeni versiyonlar üretmeye başlayabilirler.

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

PINAR AKASLAN, AYŞE YALÇIN

Proje konusu kent: İSTANBUL

Saptadığımız karmaşa, geçiş, eşik, buluşma ve arayış durumlarıyla, kişilerin gerekli amaçlarını [sakla(n)mak, barınmak, vakit geçirmek, korunmak, beklemek, öğrenmek, dinlenmek, eğlenmek, eğitmek, geri dönüşüm, buluşmak] yan yana getirip, başlangıçta sorun gibi görünmeyip gayet sıradan görünen, ama aslında kamusal yaşam anlamında önemli bir sorun ifade eden bu durumların karşılığı çözümler ürettik. Bu, tasarladığımız 5 farklı birimin farklı kombinasyonları ile oldu. Yaşanılan kentin ve yaşamların parçalanmışlığına inat, aynı parçaları kentin her noktasına, farklı sorunlara çözüm bulması için götürmeyi hedefledik. Bu durumlar, amaçlar, hareket yönleri ve insan durumlarının farklılıkları ve keşfi konseptimizi oluşturdu. Farklı katmanların üst üste gelmesiyle oluşan kent İstanbul’a gelecekti belirsizlikleri de içerecek esnek bir kurgu önerdik.

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

ALİ AVNİ ASIMGİL, BERRİN AKGÜN YÜKSEKLİ

Proje konusu kent: BALIKESİR

Sahiplenilmiş mekânın temsili olarak duvarlar temsil ettikleri kimliklerin çelişki ve dinamiklerini gizler gibi görünüyorlar. Oysa duvarlar ardında kurulan bize ait sahiplenilmiş mekân tasarımı ulaşılamaz, simgelenemez bir fantezi, bir kurmacadır. Kimlik hem merkezinde kurumlaştığı hem de kurguladığı mekânda sadece dışsal olanın değil kendi arzusunun tehdidi ile de karşı karşıyadır. (...) Calvino’nun belirttiği gibi “Bütün bunlardan sonra, Zenobia mutlu ya da mutsuz kentlerden biri mi, bunu bir anlamı yok... Kentler vardır, yıllarla ve değişerek biçimlenmeyi sürdürürler, kentler vardır ya arzularca silinir ya da arzuları siler yok ederler”. Yıllarla değişerek arzuları biçimlemeyi sürdüren kent Balıkesir olmalıdır. Öyleyse hereksin kolaylıkla girebileceği kamuya açık / açık mekânlarda duvarlar niye?

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özendirme Ödülü

Z. FÜSUN OTANER, NADİR HASBORA

Proje konusu kent: İSTANBUL

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özendirme Ödülü

MEHMET ONUR YILMAZ, ZEYNEP ÖMÜR YILMAZ, ELOİSE HELENE MARİE DHUY

Proje konusu kent: ANKARA

Sokaktan geçimlerini sağlayan insanlar doğadaki karıncalar gibidirler. Yaşamlarını sürdürmek için kullanılabilecek her türlü malzemeyi, çok düzenli bir şekilde toplarlar. Bunu yaşamlarını sürdürmek için yaparlar, fakat bu aynı zamanda çevre için de faydalıdırlar. Modern kent yaşamının bir parçası değildirler, fakat kentin her yerine dağılmışlardır. Kentte yaşamalarına rağmen, henüz “kentli” olamamışlardır. Kentin kendilerine verdiklerinden daha çok, onlar kente verirler. (...) Proje, Ankara sokaklarında kağıt, mukavva, metal ve plastik toplayan insanların yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi, kentte daha verimli bir yeniden dönüşüm sistemi kurmayı amaçlamaktadır. (...) 1.500-2.000 kişinin bu şekilde yaşadığı ve Çankaya bölgesinden topladıkları malzemeleri buradaki depolara getirdiği Türközü, böyle bir amaca hizmet edecek kooperatifin kurulacağı pilot alan olarak seçilmiştir. Kooperatiflerde, malzemeler toplanacak, sıkıştırılacak ve yeniden dönüşüm fabrikalarına hammadde olarak satılacaktır. Ankara’da kurulacak 30 kooperatifle, 3.000 kişinin aileleriyle birlikte düzenli bir yeniden dönüşüm ve toplumsallaşma programına katılması mümkün olabilir.

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özendirme Ödülü

SÜLEYMAN AKKAŞ

Proje konusu kent: İSTANBUL

Bilgi teknolojilerinin mimariyle bütünleştirilip bilginin kent insanına sunulması, bu sayede kentsel iletişim olgusunun oluşturulması bu projenin ana hedeflerinden biri olmuştur. (...) İletişim kopukluğunu önlemek ve de kenti daha yaşanabilir kılmak için proje kapsamında oluşturulacak önlem ve önerileri şöyle sistematize edebiliriz: Bilginin oluşturulması ve dağıtılması (info-box); bilginin aktarılması (screen); ‘screen’ler kent aynaları; kentsel dönüşüm modelleri (yeniden işlevlendirilen ve insanların ‘screen’lerle yönlendirildiği kentsel eylem ve aktivite mekânları)

ULUSAL / Profesyoneller Kategorisi

Mimarlar Odası Özendirme Ödülü

FUNDA UZ SÖNMEZ, ASLIHAN ŞENEL, BURÇİN KÜRTÜNCÜ

Proje konusu kent: İSTANBUL

Kentin kaotik yapısını kabul eden söylemimizi tutarlı kılmak açısından önerilerimiz, kenti tanımlamaya ve yorumlamaya çalışmanın ve büyük planlama etkinliklerinden daha ziyade kentin sinirlerine (nerves) yapılacak küçük müdahalelerin ötesine geçmeyecektir. Bu anlamda, tanımsız alanların yeni yapılanmalara açık olduğunu ve kent mekânı ile toplum arasında hızlı ilişkilerin kurulması açısından potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu başıboş alanlar, ‘diğer’ alanlar arasında sürekliliği ve iletişimi sağlayabilir. Kent, her hareketin kaydedildiği ve izlerin çakıştığı bir parşömen kağıdı (palimpsest) gibidir. Kentin içinde, farklı hikayeler yazabileceğimiz, farklı rotalar bulma olanağına sahibiz. Aynı zamanda bu katmanlar farklı zamanlar, yapılar ve insanlar arasında rastlantıların gerçekleşme şansını doğurur.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

Emre Odabaş (ODTÜ), Sevda Özkan (ODTÜ), Ali Aslankan (ODTÜ), Övgü Pelen (ODTÜ), Zeynep Öktem (ODTÜ)

Proje konusu kent: ANKARA

Ulus, yalnızca sosyokültürel kimliği değil, aynı zamanda ticari örüntüleri nedeniyle de hareketli bir alandır. Bu tarihi ve ticari alanın, Ankara Palas, Eski Meclis binası, Hacı Bayram Camisi ve Agustus Tapınağı (birinci dereceden arkeolojik sit), Çıkrıkçılar Yokuşu, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Hal ve benzeri yapıları da içeren, en yoğun bölümlerinden geçen bir rota tanımladık... Böyle bir rota tanımlamakla, yerliler ve yabancıların Ankara’nın tarihi geçmişi hakkında daha çok bilgi sahibi olmalarını, ekonomik ve alternatif bir ulaşım sistemiyle özellikle kale bölgesinde yaşayanlar ve bu bölgelerde çalışanların hayatlarını kolaylaştırmayı ve Kale ve Hacı Bayram bölgelerindeki araç trafiğini azaltmayı amaçlıyoruz.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

Oral Göktaş (İTÜ)

Proje konusu kent: İSTANBUL

Dolapdere’yi sıradışı yapan şey şehir içindeki konumudur. İstanbul’un başkenti denilebilecek olan Taksim - Beyoğlu’nun alt tarafında bulunmaktadır. Bu iki alan haritada çok fazla iç içe görünse de, sosyal açıdan çok büyük farklılıkları vardır. Projenin amacı mevcut yapılaşmayı ve mimariyi gelişime açık bir şekilde tanımlamaktır. Ana dolaşım noktalarından ulaşılabilecek yeni bina alanlarının entegre edilebileceği ve binalar arasındaki mevcut boş alanların birleştirilip Dolapdere ve Beyoğlu arasında bir rota oluşturulabilecek yeni bir arsa bölünmesi planlanmıştır... Binaların yapılarında ve parsel organizasyonunda önerilen değişiklik, Dolapdere’nin ekonomik, sosyal, mimari ve ekolojik gelişini tetikleyecek.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

Alper Derinboğaz (İTÜ), Ali Paşaoğlu (İTÜ), Tuğba Okçuoğlu (İTÜ)

Proje konusu kent: İSTANBUL

‘Yeryüzeyi’ kent merkezinde yaşayan insanlar arasındaki etkileşim sorunlarına, kullanılmayan büyük alanlarda başlayıp, ‘ara’ları kullanarak yayılan etkileşim arttırıcı sürekli yüzey önerisidir... ‘Yeryüzeyi’ kolay anlaşmak açısından virüslere, yani sadece üreme fonksiyonunu sağlayan DNA’ları bulunan ve kenetlendikleri hücrenin hayati fonksiyonlarını kullanarak yaşamaya başlayan organizmalara benzetilebilir... ‘Yeryüzeyi’ imajlara karşı çeşitli dokuları, sıkışmışlığa karşı sınırsızlığı öneren kullanımı kesin olarak tanımlanmamış, sürekli, yakın-uzak ilişkisini eriten eğrisel yüzeyler oluşturmaya başlar. Çeşitli dokular ve yüzeylerden oluşan sokak yaşantısını canlandırmayı, insanlar arası doğrudan etkileşimi arttırmayı destekleyen aktivite alanlarını oluşturmaya ve yayılmaya başlarken bölgenin ekonomik potansiyellerini tekrar değerlendirir...

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

Serhat Başdoğan (YTÜ), Orhun Ülgen (YTÜ)

Proje konusu kent: İSTANBUL

Pek çok sembol, anıt ve kimlik barındıran İstanbul’ da, yeni bir sembol veya tek yapı ölçeğinde yeni bir kimlik arayışı yerine, parsel ölçeğinde, kentsel boşluklara serpiştirilmiş, sürekli tekrarlayarak akıllarda kalmayı amaçlayan, herhangi bir yere uyum sağlayabilen, herhangi bir zamanda evrimleşebilen, yatayda ve düşeyde tekrarlayan modüllerden oluşan bir otopark önerilmiştir. Bunun yanında, doğayı, “ironik” ve yapay yollarla düşeye taşıyarak, kentliye kentsel bir sürpriz yapmak ve onları kentsel sorunlarla yüzleştirmek amaçlanmıştır. Düşeyde keşfedilen doğa, kentliye, kentinin doğa ile çelişkili ilişkisini sorgulama imkânı sağlayacaktır.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Uluslararası Aşama İçin Seçilen Proje

Nil Aynalı (İTÜ), Birge Yıldırım (İTÜ), Alper Çakıroğlu (İTÜ), Ertuğ Tahmaz (İTÜ)

Proje konusu kent: İSTANBUL

Gecekondu insanı ekonomik yönden bağımlı olduğu kent insanı ile yaşadığı mekân, taşıdığı kültür ve ekonomik durumu bakımından çatışma içindedir ve kent yaşamına uyum problemi çeker... Bu uyum süreci içinde göç eden insanları “yasa dışı” veya “toplum dışı” kabul etmek yerine, nüfusun kentlileşmesine ve kentin bir parçası olduğunu hissetmesini desteklemek gerekmektedir... Önerilen modelde, organizasyonu sağlamak ve bağları kurmak amacıyla gecekondu bölgesine 'mobil iletişim arayüzü' gelir... Altyapı, eğitim, ulaşım, sağlık gibi temel gereksinimlere öncelik vererek bölgeye yönelik küçük ölçekte bir kalkınma projesi hazırlanır... Bölgedeki atölye alanlarında üretilen ürünler kent merkezine taşınır. İletişim arayüzü olan mobil araç ürünlerin kentteki satış noktasını oluşturur... İki sosyal grup arasında ticari bağlar yanında sosyal bağlar da güçlendirilir.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

Kadir Somuncuoğlu (KTÜ), Mahmut Kadıoğlu (KTÜ)

Proje konusu kent: TRABZON

Geleneksel Hacıkasım, bize zengin tarihi katmanlar sunmaktadır (‘Hacıkasım palimpsest’). Katmanlardan oluşan bu bölge, medya tarafından “çevre yolu” olarak adlandırılan ve daha önce şehrin çevresinden geçmesi planlanan bir ana yol tarafından kesilmiştir. Kentin öngörülemeyen büyümesi ve ana yolun yirmi yıllık bir gecikmeyle uygulanması, bölgenin üzücü kaderini belirlemiştir... ‘Archistation’ konut birimi gücünü avlularda sürdürülen yaşamdan alır. Amaç, komşu birimlerin içinde ve arasında sosyal mekân yaratarak kentsel bir bütün elde etmektir... Yapılar kentsel mobilya işlevi görürken, avlular kentlilerin yaşama mekânları haline gelmektedir... ‘Archistation’ fikrinin en pratik yönü, dolgu amaçlı olarak “paket program” halinde uygulanabilmesi ve böylece bozulan yerleşim birimlerinde zayıflayan gündelik yaşamın tamamen yenilenebilmesi olanağını vermesidir.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

Yasemin Eren Gültekin (ODTÜ), Uygar Yüksel (ODTÜ)

Proje konusu kent: ANKARA

Birinci Millet Meclisi yapısından yenisine uzanan ve bu iki yapı arasında kalan kronolojik tarihin izlenebileceği bir rota tanımlamayı amaçladık. Rota boyunca yer alacak birim eleman, farklı yerlerde farklı amaçlara hizmet edecek şekilde tasarlandı... Rotadaki bir diğer eleman da, kentlilere ve turistlere rota üzerinde bulunan tüm önemli yapıları görme fırsatı verecek olan mekik. Bu mekiğin içinde rotanın ve Ankara kentinin önemine ilişkin bilgi edinilebilecek... Yüksek yaya yoğunluğu, kültür ve sanat merkezi ve Anıtkabir’e bakış gibi potansiyelleri bulunan Atatürk Bulvarı’nı insanlar bir geçiş alanı olarak kullanıyor ve burada zaman geçirmiyorlar. Bu duruma karşı, bu alandaki yapıların sergi mekânlarıyla ilişki içinde olacak bir kentsel teras yaratmaya çalıştık.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

Adnan İrfan Şahin (UÜ), Hasan Çağrı Başyiğit (UÜ), Ali Dönmez (UÜ), Kadir Davaslı (UÜ)

Proje konusu kent: BURSA

Atatürk Caddesi’nde yolu alt kota alarak zemin kotunda sosyal amaçlı bir yapı düşünülmüştür. Tarihi yapıların etrafındaki ticari yapılar kaldırılıp alt kota alınmıştır. Şehreküstü Metro İstasyonu’ndan başlayıp Atatürk Caddesi’nde son bulan teleferik hattıyla farklı bir bakış açısı sunulmuştur. Yolun alt kota alındığı alanda, içinde sergi, konferans, dinlenme, vb. işlevleri barındıran sosyal bir yapı tasarlanmıştır. Aynı zamanda iç mekândan tarihi, kültürel ve sosyal dokunun algılanabilmesi, alandaki alt ve üst kotta bulunan meydanların birbiriyle olan ilişkisini koparmamak için yapının şeffaf olması düşünülmüştür.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

Uygar Boztepe (İYTE)

Proje konusu kent: İZMİR

Seçilen arazi, Alsancak İskelesi’nden başlayarak Kıbrıs Şehitleri Anıtı’nda son bulan ve kentte en önemli yaya etkinliğinin görüldüğü aks üzerinde yer almaktadır. Kentsel bağlamdaki bu mimarlık okulu projesi, apartman bloklarının oluşturduğu setle iki parçaya ayrılan kamusal mekânları bağlamaktır. Bu set, fiziksel ve görsel algıda bölünmeye neden olmakta, proje ise Kıbrıs Şehitleri aksı ve Kordon’u birbirine bağlayan bir köprü-tünel önermektedir. Yapı, köprü-tünel tarafından şekillendirilmekte ve bu köprü-tünelin Alsancak’taki yaşamın bir parçası olması için yapıdaki bazı elemanlar bu köprü-tünele bağlanmaktadır.

ULUSAL / Öğrenci Kategorisi

Mimarlar Odası Özel Ödülü

Aylin Dolapçıoğlu (YTÜ), Burcu Biçer (YTÜ)

Proje konusu kent: İSTANBUL

Beşiktaş, ara arterler, vapur, otobüs ve hatta rekreasyonel ve yaya ulaşım sistemleri gibi diğer odak noktalarına bir geçiş niteliği taşımaktadır. Burada sadece hızlı transfer değil, aynı zamanda hareket sırasında rahatlık sağlayan bir çözüm söz konusudur. Projede, ulaşım sorunları mevcut sisteme küçük eklemelerle çözülmektedir: Hafif bir köprü strüktürü ve yaya etkinliklerini örtmek için bir kabuk. Projenin amacı, strüktürel mühendislik hatlarıyla tasarım yapmaktan veya yayaların caddenin bir tarafından diğer tarafına geçmesini sağlamaktan çok, insanların Beşiktaş ve Boğaziçi temas etmesini sağlamaktır.

Bu icerik 6435 defa görüntülenmiştir.